Med utstyret i orden får du en bedre dag på sjøen

Når man først har båt, enten det er en seilbåt eller en mindre og lettere båt, så er det enkelt å bare hive seg om bord og sette til havs uten å kanskje tenke så alt for mye over det. Og det er det selvsagt ingenting i veien med, men man får ofte en bedre opplevelse dersom man legger litt ekstra planlegging i det.

Når det kommer til utstyr så har nok de aller fleste det mest grunnleggende i orden. Båten er i stand, og både sikkerhetsutstyr og det man trenger for komfort er stort sett på plass og der det skal være. Det man kanskje ikke er like flink til er å planlegge klær og sko i forhold til været og hva slags tur man planlegger. Det kan kanskje være fristende å sette ut på overnattingstur på sommeren, men kikker man ikke på værmeldingen kan man få seg en liten overraskelse dersom været snur, og det er ikke noe som er surere enn å stå på dekk når det regner sidelengs og det er timevis igjen til land. En god idé kan være å rett og slett oppbevare ekstra klær på båten, slik at man alltid er forberedt. Mangler man noe så er det ikke verre enn en kjapp titt innom Stay Hard eller liknende nettbutikker, der finner man det meste.

Norge er et fantastisk land for seileinteresserte og selv om man kanskje ikke har den største båten er det ingenting som sier at man ikke kan få en fantastisk tur på vannet. Det viktigste er at man planlegger godt, og ta derfor gjerne en kikk på redningsselskapets råd før du setter ut på vannet igjen.

Ikke glem å fylle opp med nok snacks til turen hjem igjen!