Start din egen seileforening

Norges Seilforbund ble stiftet i 1970. Seilsport ble drevet lenge før den tid. De første regattaene i Norge ble arrangert allerede i 1850, og de første lokale seilforeningene ble stiftet på 1860-tallet. Seilforbundet er delt inn i 14 særkretser, som har til sammen 117 seilforeninger. Hver seilforening er tilknyttet sin krets.

sailingDet finnes allerede mange seilforeninger over hele landet, men det er likevel mulig å starte sin egen forening. Da må man ta kontakt med sin krets, og spørre hvordan man skal gå fram. En seilforening trenger ikke å være en forening for vanlige seilbåter. Det finnes også egne brettseilerklubber og modellseilklubber. Noen windsurfere har også laget egne klubber.

Det kan være greit å slå seg sammen med noen andre med samme interesse før man lager en seilforening. Du kan få hjelp og økonomisk støtte fra ulike hold. En måte å få finansiering, er å kontakte for eksempel NorgesAutomaten, som støtter ulike norske foreninger med overskudd fra spillinntekter. Du må også regne med litt papirarbeid, men særkretsen kan hjelpe deg med tips og råd.

Seiling er en fin hobby, og hvis du er veldig flink, kan du også konkurrere. Det arrangeres både lokale, nasjonale og internasjonale konkurranser for ulike båttyper. Du kan selvsagt også lage din egen konkurranse for deg selv og vennene dine.

Norge har svært gode muligheter for å drive med seiling, enten du vil seile i havet eller på innsjøer. Du må ta seilkurs før du kan seile, men det er lett å melde seg på kurs. De arrangeres jevnlig over hele landet.

Hvis du har lyst til å starte en seileforening, men ikke kjenner noen andre som seiler, kan du sette inn en annonse i en lokal avis eller på internettet. Der kan du søke etter folk som deler din interesse. Når man seiler sammen med andre, blir sporten enda morsommere.