Volvo Ocean Race

40 års-jubilanten Volvo Ocean Race drar i gang fra Alicante i Spania 4. oktober i år. Det er tredje gang regattaen starter i Volvo Ocean Races base i Alicante havn. Seks deltakerlag skal seile verden rundt i det som i år blir historiens lengste rute.

Nytt av i år er også et rent kvinnelag bestående av 14 kvinner fra Sveits, USA, Canada og Australia. Med sitt Team SCA ligger de, som de andre lagene, i hardtrening. I regattaen Vueltas a Canarias havnet de på en tredjeplass etter det hollandske Team Brunel på førsteplass og det spanske teamet på andreplass.

Jentelaget blir en tøff utfordrer for gutta, men det settes ekstra store forventninger til det hollandske teamet med skipper Bouwe Bekker i spissen. Dette er syvende gangen han deltar i Volvo Ocean Race, og han har ennå til gode å vinne. Med erfaring i bagasjen og et profesjonelt team skal man ikke se bort fra at han i år når sitt mål med god margin.

Xabi Fernández og Iker Martínez, som står i spissen for det spanske teamet, har også erfaring fra de tre foregående Volvo Ocean Race, og havner dermed blant favorittene. Disse to profesjonelle seilerne har seilt sammen siden 1999, og vunnet olympisk medalje i Aten i 2004 og sølv i Peking i 2008. De vil derfor kunne ende med lave odds hos bettingsider som følger dette fantastiske racet på nært hold.

Dongfeng er båten hvor teamet er halvt kinesisk og halvt internasjonalt med den franske skipperen Charles Caudrelier ved roret. Han regnes som Frankrikes beste offshore seiler. Han var en viktig nøkkelperson på vinnerbåten Groupama i forrige Volvo Ocean Race. Team Alvimedica har regattaens yngste crew. Dette er et amerikansk team med tyrkisk sponsor. Abu Dhabi stiller også i år med et team. Mange av crew-medlemmene var også med i forrige regatta. Dette gjelder også skipper Ian Walker, som er regnet som Storbritannias beste seiler.